Olin kesällä ohjaajana ruoanlaittoleirillä, jossa teimme itsetyhtyä mysliä. Itsetehdyn myslin voi tehdä monella eri tapaa käyttäen monia erilaisia aineksia. Myslin voi siis tehdä oman maun mukaan. Tätä reseptiä olen käyttänyt kesästä lähtien, ja minusta se on herkullinen ja sisältää terveellisiä aineksia, kuten siemeniä, ruis- ja kaurahiutaleita, vehnäleseitä sekä vehnänalkioita. Mukaan voi sekoittaa kuivattuja hedelmiä oman maun mukaan ja makeutta voi lisätä hunajalla. Olen yleensä lisännyt mysliini rusinoita ja karpaloita tai gojimarjoja. Aineksia on melko paljon, mutta älkää sen vuoksi hylätkö reseptiä. Ainekset säilyvät pitkään ja niistä saa tehtyä monta kertaa mysliä.
Kesällä söin usein iltapalaksi mysliä maustamattoman jogurtin ja banaanin kanssa. Makeutta lisäsin hunajalla. Tämä makuyhdistelmä on niin herkullinen, että suosittelen kokeilemaan. Nykyisin olen myslin, banaanin ja jogurtin päälle lisännyt vielä raakakaakaonibsejä. Raakakaakao antaa ihanan suklaisen maun, mutta samalla se on todella terveellistä. Olen myös sekoittanut jogurtin joukkoon chia-siemeniä, jotka ovat erinomainen Omega-3 rasvahappojen ja kuidun lähde. Ennen kesää olin aina ostanut myslin kaupasta, mutta kesän jälkeen en ole enää kaupan myslejä ostanut. Itsetehty mysli voittaa kaupan myslin mennen tullen sekä maussa että hinnassa. Kaupan myslit sisältävät yleensä myös todella paljon sokeria, joten sokerin määrään voi itse vaikuttaa tekemällä myslin itse.
Itsetehty mysli
4 dl kaurahiutaleita
4 dl ruishiutaleita
1 dl vehnänalkioita
1 dl vehnäleseitä
1 dl kurpitsansiemen
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl rouhittuja pähkinöitä (esim. hasselpähkinöitä, saksanpähkinöitä, parapähkinöitä)
(1-2 rkl hunajaa)
1 dl kuivattuja hedelmiä (esim. aprikoosia, rusinoita, viikunaa, banaania, luumua)
1. Rouhi pähkinät. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, ruishiutaleet, vehnänalkiot, vehnäleseet, siemenet ja pähkinät. (Lisää hunaja.)
2. Levitä seos uunipellille ja paahda 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita kerran paahtamisen puolivälissä. Tarkkaile, ettei mysli pääse palamaan.
3. Lisää jäähtyneeseen seokseen kuivatut hedelmät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti