lauantai 22. marraskuuta 2014

Suklaa-juustokakku brownie

Kukapa ei haluaisi maistaa leivonnaista, jossa yhdistyvät juustokakku ja brownie. Löysin pari vuotta sitten ihanan blogin, jossa oli paljon herkullisen näköisiä kakkuja ja leivonnaisia. Vasta nyt päätin kuitenkin kokeilla yhtä näistä leivonnaisista, eli suklaa-juustokakku brownieita. Resepti ei ole vaikea eikä leipominen kestä kauan. Lopputulos on todella herkullinen, vaikka minun browniet vähän epäonnistuivatkin. Niistä tuli hyvin litteitä, etenkin juustokakkukerroksesta tuli todella ohut. Luulen, että browniet olisi pitänyt tehdä pienempään vuokaan, eli jos teette näitä kotona, ja haluatte korkeampia brownieita, käyttäkää pienempää vuokaa kuin 20x20 cm. Paistoaikaa voi myös vähentää tai pidentää riippuen siitä, miten "mutaiseksi" brownien haluaa sisältä jättää. Käytin tavallisen kaakaojauheen sijaan raakakaakaojauhetta, koska sitä löytyi keittiöni kaapista. Leivonnaisen pinnasta tuli tämän takia vaaleampi kuin tavallista kaakaojauhetta käytettäessä. Raakakaakaojauhe sisältää enemmän ravintoaineita kuin tavallinen kaakaojauhe, muun muassa suuria määriä antioksidantteja, magnesiumia ja muita hivenaineita, sekä kuitua. 

Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

suklaa-juustokakku brownie

Alkuperäinen ohje blogista Wicked sweet kitchen


Suklaa-juustokakku browniet

Brownie:
110g voita
50g tummaa suklaata (n. 70 % kaakaota)
2 rkl kaakaojauhetta
2 1/3 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 mm suolaa

Juustokakku:
200g tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 kananmunaa
½ tl vaniljasokeria
1½ rkl kaakaojauhetta
Tee näin:
1. Lämmitä uuni 175 C. Rouhi tumma suklaa karkeasti ja laita pieneen kulhoon. Sulata voi pienessä kattilassa. Kaada sulanut voi rouhitun suklaan päälle ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut ja seos on tasaista. Lisää kaakaojauhe ja sekoita, laita sivuun jäähtymään.
2. Laita leivinpaperin palanen pienen vuoan pohjalle ja voitele (vuoka 20 x 20cm). Sekoita vehnäjauhot ja suola kulhossa, laita sivuun. Vatkaa sokeri, kananmunat ja vaniljasokeri käsin tasaiseksi taikinaksi. Lisää sulanut suklaa taikinaan koko ajan sekoittaen. Siivilöi jauhot taikinaan ja kääntele nopeasti tasaiseksi. Kaada vuokaan ja laita sivuun.
3. Vatkaa tuorejuusto, sokeri, kananmuna ja vaniljasokeri tasaiseksi ja ilmavaksi, n. 1-2 min sähkövatkaimella. Laita n. kolmasosa seoksesta toiseen kulhoon. Sekoita suurempaan osaan 1½ rkl kaakaojauhetta. 
4. Jaa tuorejuustoseokset lusikalla brownien päälle. Vedä tylpällä veitsellä tuorejuuston läpi niin että seokset sekoittuvat ja pinta "marmoroituu". Paista keskellä uunia 35-40 minuuttia. Anna jäähtyä. Laita mielellään jääkaappiin yön yli.


suklaa-juustokakku brownie

3 kommenttia:

  1. Muistaakseni meidänkin browniet olivat noin matalia!! Mutta samalla, ai ett miten hyviä!:)

    VastaaPoista
  2. Valokuvat tässä blogissa ovat todella hyviä ja varsinkin nyt tässä reseptissä.

    VastaaPoista