Kukapa ei haluaisi maistaa leivonnaista, jossa yhdistyvät juustokakku ja brownie. Löysin pari vuotta sitten ihanan blogin, jossa oli paljon herkullisen näköisiä kakkuja ja leivonnaisia. Vasta nyt päätin kuitenkin kokeilla yhtä näistä leivonnaisista, eli suklaa-juustokakku brownieita. Resepti ei ole vaikea eikä leipominen kestä kauan. Lopputulos on todella herkullinen, vaikka minun browniet vähän epäonnistuivatkin. Niistä tuli hyvin litteitä, etenkin juustokakkukerroksesta tuli todella ohut. Luulen, että browniet olisi pitänyt tehdä pienempään vuokaan, eli jos teette näitä kotona, ja haluatte korkeampia brownieita, käyttäkää pienempää vuokaa kuin 20x20 cm. Paistoaikaa voi myös vähentää tai pidentää riippuen siitä, miten "mutaiseksi" brownien haluaa sisältä jättää. Käytin tavallisen kaakaojauheen sijaan raakakaakaojauhetta, koska sitä löytyi keittiöni kaapista. Leivonnaisen pinnasta tuli tämän takia vaaleampi kuin tavallista kaakaojauhetta käytettäessä. Raakakaakaojauhe sisältää enemmän ravintoaineita kuin tavallinen kaakaojauhe, muun muassa suuria määriä antioksidantteja, magnesiumia ja muita hivenaineita, sekä kuitua.
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Suklaa-juustokakku
browniet
Brownie:
110g voita
50g tummaa suklaata (n. 70 % kaakaota)
2 rkl kaakaojauhetta
2 1/3 dl sokeria
2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 mm suolaa
Juustokakku:
200g tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 kananmunaa
½ tl vaniljasokeria
1½ rkl kaakaojauhetta
Tee
näin:
1.
Lämmitä uuni 175 C. Rouhi tumma suklaa karkeasti ja laita pieneen
kulhoon. Sulata voi pienessä kattilassa. Kaada sulanut voi rouhitun
suklaan päälle ja sekoita kunnes suklaa on täysin sulanut ja seos
on tasaista. Lisää kaakaojauhe ja sekoita, laita sivuun jäähtymään.
2.
Laita leivinpaperin palanen pienen vuoan pohjalle ja voitele (vuoka
20 x 20cm). Sekoita vehnäjauhot ja suola kulhossa, laita sivuun.
Vatkaa sokeri, kananmunat ja vaniljasokeri käsin tasaiseksi
taikinaksi. Lisää sulanut suklaa taikinaan koko ajan sekoittaen.
Siivilöi jauhot taikinaan ja kääntele nopeasti tasaiseksi. Kaada
vuokaan ja laita sivuun.
3.
Vatkaa tuorejuusto, sokeri, kananmuna ja vaniljasokeri tasaiseksi ja
ilmavaksi, n. 1-2 min sähkövatkaimella. Laita n. kolmasosa
seoksesta toiseen kulhoon. Sekoita suurempaan osaan 1½ rkl
kaakaojauhetta.
4.
Jaa tuorejuustoseokset lusikalla brownien päälle. Vedä tylpällä
veitsellä tuorejuuston läpi niin että seokset sekoittuvat ja pinta
"marmoroituu". Paista keskellä uunia 35-40 minuuttia. Anna
jäähtyä. Laita mielellään jääkaappiin yön yli.
Muistaakseni meidänkin browniet olivat noin matalia!! Mutta samalla, ai ett miten hyviä!:)
VastaaPoistaValokuvat tässä blogissa ovat todella hyviä ja varsinkin nyt tässä reseptissä.
VastaaPoistaKiitos hugo! :)
Poista