Uusin kiinnostuksenkohteeni on raakaruoka, tai pikemminkin raakaleivonta. Kävin pari viikkoa sitten kirjamessuilla, josta ostin Maria Lönnqvistin kirjan Raakaleipurin parhaat kakut. Olin jo ennen sitä alkanut kiinnostua superfoodista ja raakaruoasta. Ideana raakaleivonta kiinnosti minua terveellisyyden sekä siinä käytettävien raaka-aineiden ja valmistustapojen vuoksi. Raakaleivonnassa käytetään paljon ravintorikkaita aineksia, joiden ravinnetiheys on korkea, ja ravintoaineet säilyvät hyvin sillä raakaleivonnassa lämpötilaa ei nosteta yli 45 asteeseen. Lönnqvistin kirjassa kerrotaan raakaleivonnassa käytettävistä aineksista ja kirjan kakut ovat todella maukkaan näköisiä. Innostuin kirjan myötä raakaleivonnasta toden teolla ja kävin pariin otteeseen Punnitse & Säästä -liikkeessä ostamassa tarvikkeita leivontaan.
Balilainen raakasuklaakakku |
Lupaan, että lähiaikoina tulee lisää raakaleivontaa.
Kakun resepti on siis otettu Maria Lönnqvistin kirjasta Raakaleipurin parhaat kakut.
Balilainen suklaakakku
Pohja:
3 dl
saksanpähkinöitä
2 dl
taateleita
½
tl (vuori)suolaa
Täyte:
3 dl
cashewpähkinöitä
1½
dl lämmintä vettä tai pakurihauduketta
1 dl
sulaa kaakaovoita
1 dl
kookossokeria
1 dl
raakakaakaojauhetta
Pingota halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoisen irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi, jotta kakku on helppo siirtää vuoasta tarjoilulautaselle.
Rouhi
saksanpähkinät ja taatelit monitoimikoneessa tai vahvalla
tehosekoittimella taikinaksi. Seos on sopivaa, kun voit pyörittää
taikinasta pienen pallon, joka pysyy kasassa. Painele valmis seos
tiiviisti vuoan pohjalle.
Sulata
raastettu kaakaovoi vesihauteessa nestemäiseksi: laita raastettu
kaakaovoi pieneen kulhoon, kaada isompaan kulhoon kuumaa vettä ja
aseta kaakaovoikulho vesihauteeseen.
Sekoita
suklaatäytteeen ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi
seokseksi. Malta sekoittaa seosta tarpeeksi kauan, jotta
cashewpähkinät liukenevat täysin. Cashewpähkinöiden liottaminen
vedessä etukäteen pehmentää niitä ja helpottaa sekoittamista.
Kaada suklaatäyte pohjan päälle ja levitä tasaiseksi.
Jäähdytä
suklaakakkua pakastimessa noin 20 minuuttia tai kunnes suklaatäyte
on jähmettynyt ja kakun voi irrottaa vuoasta. Kakku säilyy
jääkaapissa noin viisi päivää, ja sen voi myös pakastaa.
Koristele kakku saksanpähkinöillä ja vaniljakermalla.
Koristele kakku saksanpähkinöillä ja vaniljakermalla.
2 dl
cashewpähkinöitä
¼
dl hunajaa
½
sitruunan mehu
½
tl aitoa vaniljajauhetta
ripaus
suolaa
Sekoita
ainekset vahvalla tehosekoittimella sileäksi seokseksi. Malta
sekoittaa seosta tarpeeksi kauan, jotta cashewpähkinät liukenevat
täysin. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Cashewpähkinöiden
liottaminen vedessä etukäteen pehmentää niitä ja helpottaa
sekoittamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti