Olin pari viikkoa sitten Tampereella. Kävin parissa ihanassa kahvilassa ja toisessa niistä otin mustikka-valkosuklaajuustokakkua. Ihastuin siihen ja halusin itse tehdä samanlaista juustokakkua. Aloitin etsinnän ja löysin pari aika hyvää reseptiä. En kuitenkaan löytänyt aivan samantyyppistä juustokakkua, jota olin kahvilassa syönyt. Yksi ohje oli kuitenkin tarpeeksi samanlainen ja päätin kokeilla sitä isänpäivän kunniaksi.
Tämä juustokakku oli todella helppo valmistaa, mutta niin kuin juustokakuissa yleensä niin valmistus kestää melko kauan, koska parhaan tuloksen saamiseksi kakku tulisi olla jääkaapissa yön yli. Itse valmistus ei kuitenkaan kestä kauan. Juustokakku oli koostumukseltaan aika tiivis, koska siihen tuli paljon tuorejuustoa. Tämän takia kakkua ei jaksa syödä paljon kerralla, mikä on mielestäni hyvä asia. Kakkua riittää siis useammalle syöntikerralle. Kakku oli todella hyvää, joten kannattaa kokeilla! Käyttämäni resepti löytyi Rillan koti -blogista, mutta alkuperäinen resepti oli otettu Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta.
Mustikka-valkosuklaajuustokakku
Pohja:
200g marie-keksejä
150g voita
Täyte:
600g Philadelphia-juustoa
250g maitorahkaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä
3 kananmunaa
200g valkosuklaata
Pinnalle:
2 dl mustikoita
sokeria
Murustele
keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa sekaisin. Painele seos
leivinpaperilla vuoratun, irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle ja
reunoille. Valmista täyte vatkaamaalla tuorejuusto ja rahka
sekaisin, lisää sokerit ja maissitärkkelys joukkoon. Sekoita
kananmunat yksitellen täytteeseen ja lisää pieniksi paloiteltu
valkosuklaa sekaan. Kaada täyte keksipohjan päälle, ripottele
mustikat ja aavistus sokeria pinnalle. Paista kakkua uunin alatasolla
175 asteessa 50min, sammuta uuni ja annapaistua jälkilämmöllä
vielä 40min. Siirrä jäähtynyt kakku kylmään ja tarjoile
seuraavana päivänä.
Tämä oli todella hyvää! Kakku on kuvassa upean näköinen ja maultaan aivan yhtä hyvä!
VastaaPoista