perjantai 14. marraskuuta 2014

Lohi-kasviskasari

Joitakin vuosia sitten selailin Pirkka-lehteä, josta löysin ohjeen lohi-kasviskasariin. Asuin silloin muistaakseni ensimmäistä vuotta yksin ja kokeilin paljon uusia arkiruokia. Halusin tehdä ruokaa alusta asti itse ja käyttää tuoreita raaka-aineita. Lohi-kasviskasari on terveellinen ja hyvänmakuinen ruoka, jonka teko ei kestä kauan, mutta vaatii vähän työtä. Ainekset pitää pilkkoa pienempiin osiin ja osa aineksista täytyy kuoria. Ruoka valmistuu kuitenkin nopeammin kuin perunoiden keittäminen, joten jos haluat syödä ruoan perunoiden kanssa kannattaa perunat laittaa kiehumaan ennen ruoan valmistuksen aloittamista. Ruoka maustetaan ainoastaan suolalla ja timjamilla, jonka takia raaka-aineiden oma maku tulee hyvin esille. Lohi voi olla tuoretta tai pakastettua. Pakastetut lohikuutiot ovat helppokäyttöisiä, koska niitä ei itse tarvitse kuutioida, ja ne säilyvät pitempään kuin tuore lohi. Tämän takia olen käyttänyt pakastettua lohta tässä ruoassa. Syön yleensä lohi-kasviskasarin perunoiden ja suolakurkun kanssa. Näkkileipää löytyy niin ikään lautaselta. 

Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

lohi-kasviskasari

Lohi-kasviskasari (4 annosta)
2 porkkanaa
pala (100g) juuriselleriä
½ purjoa
1 paprika
1 valkosipulikurkku (tai tavallinen)
1-2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl timjamia
2 dl ruokakermaa
n. 1 dl vettä
300 g lohikuutioita
1 rkl sitruunanmehua

(½ dl tilliä hienonnettuna) 

1. Kuori ja suikaloi porkkanat sekä selleri. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo. Kuutioi paprika ja valkosipulikurkku.
2. Kuullota porkkanoita ja selleriä pari minuuttia öljyssä. Lisää purjo ja paprika. Jatka kuullottamista vielä noin 2 minuuttia.

3. Mausta suolalla ja timjamilla. Lisää ruokakerma ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kalakuutiot ja kypsennä kannen alla noin 5 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla. Ripottele pinnalle kurkkukuutiot ja tilli. Tarjoa perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti