torstai 29. syyskuuta 2016

Herkullinen kurpitsapasta

Viimeistään tämä kurpitsapasta sai minut vakuuttuneeksi siitä, että kurpitsa on mitä herkullisin ja parhain raaka-aine ruoanlaitossa käytettäväksi. Olen aiemmin tehnyt muun muassa herkullista kurpitsalasagnea, jota aion ehdottomasti tehdä jossain vaiheessa uudelleen. 

kurpitsapasta



Tällä kertaa tein kuitenkin kurpitsapastaa, jonka ohjeen löysin Maku-lehdestä. Jokin ohjeessa sai minut kiinnostumaan siitä. Pasta näytti aika simppeliltä, koska aineksia ei ollut kovinkaan paljon. Uunissa paahdetusta, valkosipulilla, hunajalla ja salvialla maustetusta kurpitsasta tuli todella hyvää, mutta vielä parempaa tässä pastassa on herkulliset makuyhdistelmät. Makean valkosipulinen, salvialla maustettu kurpitsa toimi loistavasti vuohenjuustoon, tuoreeseen salviaan, pinaattiin ja pastaan yhdistettynä. Yllätyin kovasti makujen ihanasta liitosta ja etenkin salvia toi ruokaan ihanan, minulle ennestään vähän vieraan, vivahteen. Vuohenjuusto suli kivasti lämpimän kurpitsan ja pastan päällä. 

Jos en vielä hehkuttanut tätä ruokaa tarpeeksi niin sanon vielä sen, että suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä maukasta pastaa (ja kurpitsan käyttöä ruoanlaitossa).


Kurpitsapasta 
700 g myskikurpitsaa (butternut)
13 valkosipulinkynttä (oman maun mukaan, itse en pidä liian valkosipulisesta mausta)
1 rkl rypsiöljyä
2 tl hunajaa
1 tl suolaa
1/3 tl mustapippuria
1 ruukku salviaa
400 g tagliatellea
50 g babypinaattia
150 g vuohenjuustoa (tai fetajuustoa)
  1. Kuori ja leikkaa kurpitsa 3 cm x 3 cm:n paloiksi. Hienonna valkosipulinkynnet.
  2. Levitä kurpitsat ja valkosipulit uunivuokaan. Sekoita joukkoon öljy, hunaja, suola, pippuri ja puolet salvianlehdistä,
  3. Paista kurpitsoita 200-asteisessa uunissa noin 2030 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja pinta hieman ruskistuu. 
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja kaada kurpitsapalojen joukkoon vuokaan. 
  5. Lisää huuhdeltu pinaatti ja paloiteltu juusto. Viimeistele lopulla salvialla.   
Ohje otettu Maku-lehdestä 6/2016. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti