sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Aamiaiseksi porkkanakakkupuuroa

Syön yleensä aika lailla samanlaista aamiaista päivästä toiseen. Joko puuroa tai maustamatonta jogurttia granolan, puolikkaan banaanin ja maapähkinävoin kera, välillä (mutta liian harvoin) myös marjojen kera, ja sen lisäksi leipää ja kahvia. En kyllästy samaan aamiaiseen, mutta välillä on kiva kokeilla jotain muuta. Joskus innostun tekemään tuorepuuroa ja välillä teen esimerkiksi jonkinlaisia pannukakkuja viikonlopun kunniaksi. 

Porkkanakakkupuuro



Tänään päätin kokeilla ohjetta, jonka löysin aiemmin viikolla (täältä). Uunipuuro ja porkkanakakku kuulosti täydelliseltä yhdistelmältä, enkä voinut olla kokeilematta sitä. Puuroon käytettävät ainesosat näyttivät hyviltä ja terveellisiä, eikä makeutusta tullut kuin banaanin ja päälliseen kuuluvan vaahterasiirapin verran. 

Olen kerran aiemmin tehnyt keitettyä porkkanakakun makuista puuroa, mutta siitä en pitänyt. Sen takia pelkäsin, etten ehkä pitäisi tästä uunipuurosta, ohjeet kun olivat vähän samankaltaiset. Halusin silti kokeilla tätä ohjetta etenkin puuron päälle laitettavan päällisen takia; päällisen, johon tulee pähkinärouhetta, auringonkukansiemeniä, vaahterasiirappia ja kookosöljyä. En tarvinnut pettyä tällä kertaa. Uunipuuro oli nimittäin todella hyvää ja erityisesti rapean makea päällinen kruunasi sen. 

Porkkanakakkupuuro
2 porkkanaa
1 banaani
2 dl kaurahiutaleita
3 dl mantelimaitoa
1 muna
½ tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa 
½ tl inkiväärijauhetta
1/4 tl muskottipähkinää
ripaus suolaa
1 tl vaniljauutetta, -sokeria tai -jauhetta (vaniljajauhetta riittää pienempi määrä)
Pinnalle:
2 dl manteli- tai pähkinärouhetta
½ dl auringonkukansiemeniä
2 rkl vaahterasiirappia
1 rkl sulaa kookosöljyä
  1. Kuori porkkanat ja raasta ne hienolla terällä. Muussaa banaani esim. haarukalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita sopivan kokoiseen uunivuokaan tai neljään pieneen annosvuokaan.
  2. Sekoita mantelirouhe ja auringonkukansiemenet keskenään ja kääntele joukkoon vaahterasiirappi ja kookosöljy. Levitä seosta reilu kerros puuron pinnalle. 
  3. Paista 175 asteessa 25-30 minuuttia.
Ohje täältä.     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti