lauantai 10. syyskuuta 2016

Chilinen katkarapu-munakasrulla (ja muita täytteitä)


Kirjoitin viime postauksen aika kauan aikaa sitten. Olen huomannut laiskistuvani kesällä enkä jaksa kirjoittaa postauksia vaikka kokkailen paljon ja kokeilen uusia reseptejä. Olen kesän aikana kokeillut paljon uusia ruokia, mutta en ole ottanut niistä kovinkaan usein kuvia. Mielestäni joistakin ruoista on myös erittäin vaikea saada hyviä kuvia, sellaisia kuvia jotka innostaisivat muita kokeilemaan kyseistä ruokaa. Olen kuitenkin säästänyt sellaisetkin ohjeet ja haluan jakaa niitä kanssanne, vaikka minulla ei olisikaan kuvia omasta kokkailustani. Näissä tapauksissa voitte käydä linkin kautta katsomassa alkuperäisestä lähteestä minkä näköinen ruoka on kyseessä. Kuvahan on yleensä (tai ehkäpä aina) se joka "myy" ja saa ihmiset kiinnostumaan ruoasta. Tiedän itsekin katsovani ensin kuvan perusteella minkälainen ruoka on kyseessä ja yleensä se vaikuttaa siihen, haluanko kokeilla tehdä kyseistä ruokaa vai en. 


Aloitetaan vaikkapa munakasrullasta. Munakasrulla on yksi niistä ruoista, joista en ole saanut hienoa kuvaa. (Siitä syystä postauksessa luontokuvia tältä kesältä). Munakasrulla on kuitenkin niin hyvää, että suosittelen kokeilemaan sitä mikäli ette ole ennen kokeilleet. Munakasrullan voi täyttää ihan minkä makuisella täytteellä tahansa ja soveltaa täytteitä oman makunsa mukaan. Rulla sopii sekä arkeen että juhlaan, ja pääruoaksi tai vaikkapa välipalaksi. Pääruokana syötynä lisukkeeksi kannattaa tehdä raikas salaatti. 

Olen kokeillut täytteinä jauhelihasta tehtyä paksua "kastiketta" (tuorejuusto tekee siitä paksun), sienistä, fetasta, punasipulista ja pinaatista tehtyä sekoitusta, ja viimeksi kokeilin chili-katkaraputäytettä. Kaikki olivat todella onnistuneita kokeiluja. Ensimmäinen jauhelihatäyte syntyi kaapista löytyneistä aineksista ja lopputulos yllätti todella positiivisesti, olihan se ensimmäinen kokeilu. Sienet, fetajuusto, punasipuli ja pinaatti olivat erittäin onnistunut yhdistelmä, ohjeen löysin täältä. Chilinen katkarapu-munakasrulla oli ehkä vähän hienostuneempi ja sopisi erittäin hyvin vaikka juhlapöytään. Chilin määrään voi itse vaikuttaa lisäämällä makeaa chilikastiketta oman makunsa mukaan. Katkaravut sopivat erittäin hyvin täytteeseen. Ohjeen löysin täältä ja vaikka ohjeessa lukee rullan riittävän 15 hengelle, sanoisin sen riittävän pääruokana noin 6 hengelle.

Tässä vielä yksi kiinnostavan kuuloinen ohje, jota aion kokeilla seuraavaksi.  

Chilinen katkarapu-munakasrulla
6 kananmunaa
5 dl maitoa
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
mustapippuria
Täyte
1 ps (180g) katkarapuja
½ paprikaa
50 g purjoa
180 g maustamatonta tuorejuustoa
1/4 dl makeaa chilikastiketta
1 dl tilliä
  1. Vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää maito, vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja kaada munakastaikina pellille. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa kypsä munakas toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä. 
  2. Sulata, valuta hyvin ja hienonna katkaravut. Kuutioi huuhdottu paprika. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo, Sekoita tuorejuuston joukkoon katkaravut, paprikakuutiot ja purjo, Mausta chilikastikkeella ja hienonnetulla tillillä. Levitä täyte munakaspohjalle ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Anna vetäytyä jääkaapissa noin tunti ennen tarjoilua.
Ohje siis täältä.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti