perjantai 14. lokakuuta 2016

Sipulipiirakka

Tämä piirakka on etenkin sipulinystävälle sopiva piirakka, mutta se on kuitenkin niin hyvää, että suosittelen sitä kaikille. Melko yksinkertainen ja helppotekoinen piirakka, jonka valmistus ei vie kovinkaan kauaa. Olen tehnyt tätä ainakin kolme tai neljä kertaa, ja se on aina onnistunut hyvin. Teen yleensä piirakkataikinan itse, mutta jos piirakan valmistusta haluaa nopeuttaa ja helpottaa, on valmis piirakkataikinakin hyvä vaihtoehto.

Piirakan kanssa voi tarjoilla vaikka salaattia. 


Sipulipiirakka
Pohja:
125g pehmeää voita
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
100g smetanaa
ripsaus suolaa oman maun mukaan
hippasen valkopippuria
Täyte:
n. 6 pienehköä sipulia
1 pussi emmental raastetta
1 purkki Creme Bonjour Cuisine sipulisekoitus
(
suolaa)
sokeria
valkopippuria
  1. Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään, kun voi on pehmennyt.
  2. Lohko sipulit suuriksi n. sentin paksuisiksi renkaiksi. Laita reilusti voita pannulle ja anna muhia miedolla lämmöllä kannen alla n.10 minuuttia. Ripottele lohkojen päälle sokeria ja käännä ne varovasti pannulla ympäri. Anna muhia vielä n. 5 minuuttia. Ripottele lopuksi päälle hieman suolaa ja valkopippuria.
  3. Sipulien muhiessa yhdistä kulhossa juustoraaste ja creme fraiche (ja suola).
  4. Painele taikina piirakkavuoan (n. 26 cm) pohjalle ja reunoille. Lisää pohjan päälle juustoraastecremeseos ja lopuksi pannulta sipulit päälimmäiseksi. Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia.
Resepti otettu täältä.

2 kommenttia:

  1. Yum, paras sipulipiirakka (myös käyttämällä valmistaikinaa)!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ei ehkä välity tästä kuvasta, mutta se on niin hyvää. :)

      Poista