sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Mustaherukkavispipuuro

Perinteinen vispipuuro tehdään puolukoista, mutta myös muita marjoja voi käyttää. Kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia yhdistelmiä ja tehdä vispipuuroa uusista, ei niin perinteisistä raaka-aineista. Kokeilemalla voi löytää jopa perinteistä vispipuuroa herkullisemman version. 

Tein vispipuuroa mustaherukoista ja lopputuloksesta tuli mielestäni parempi kuin puolukoita käyttämällä. Maku oli pehmeä ja kirpeän makea. Sokeria lisäämällä tai vähentämällä vispipuuroon saa omaan makuunsa sopivan makeuden. Reseptin mukaan seoksen voi siivilöidä mikäli haluaa samettisen pehmeän lopputuloksen, mutta mielestäni se olisi ollut turhaa. Vaikka en siivilöinyt seosta, siitä tuli kuitenkin samettisen pehmeää. Kehoitan sen takia jättämään mustaherukoiden kuoret puuroon, koska en usko sen vaikuttavan kovinkaan paljon lopputulokseen. Mielestäni olisi turha heittää niitä pois.


Mustaherukkavispipuuro
300 g mustaherukoita
1 l vettä
1 dl sokeria
1 ½ dl mannasuurimoita
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa

  1. Kaada kattilaan puhdistetut mustaherukat, sokeri ja vesi. Keitä 5 minuuttia. (Siivilöi herukoiden kuoret jos haluat lopputuloksen olevan samettisen pehmeää.)
  2. Lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun koko ajan sekoittaen. 
  3. Anna puuron kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoittaen. 
  4. Mausta puuro vaniljasokerilla ja ripauksella suolaa. Jäähdytä puuro kylmässä vedessä haaleaksi. 
  5. Vispaa puuro kuohkeaksi vaahdoksi ja kaada tarjoiluastiaan. Ripottele päälle hieman sokeria, jotta pintaan ei muodostu kuorta.
Ohje otettu täältä.

1 kommentti:

  1. Sports Chat Place Mlb Odds - Agua Caliente Betting Lines m88 m88 카지노 가입 쿠폰 카지노 가입 쿠폰 836Blackjack Simulator - FBSinoCasino

    VastaaPoista