sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Karamellinen omenapannarirulla

Pannarirulla on kääretortun tapainen leivonnainen. Pannarirullan voi tehdä myös suolaisena versiona, mutta aloitetaan kuitenkin tällä makealla versiolla. Pohjana toimii pannukakku, joka paistamisen jälkeen täytetään ja kääritään rullalle. Niin kuin kääretorttukin. Täytteenä tässä pannarirullassa on karamellinen omenatäyte. 

karamellinen omenapannarirulla

Pannarirulla on melko helppo tehdä, mutta itselläni oli ongelmia saada voi ja sokeri oikeanlaiseksi kinuskiksi. En tiennyt miten pitkään niitä tuli sulattaa ja oliko seos koostumukseltaan oikeanlainen. Luulen kuitenkin onnistuneeni siinä, koska maku oli ainakin hyvä. 

Lopputulos oli herkullinen ja erilainen, mikä on vain ja ainostaan hyvä asia, koska haluan kokeilla erilaisia ruokia ja leivonnaisia.

omenapannarirulla

omenapannarirulla

Karamellinen omenapannarirulla
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 rkl sokeria
1 tl kanelia
1 tl suolaa
Täyte
3 isoa omenaa
50 g voita
¾ dl sokeria
2 dl vispikermaa
  1. Valmista ensin pannukakku. Riko kananmunat kulhoon ja lisää jauhot. Sekoita tahnamaiseksi. Lisää maitoa vähitellen, samalla voimakkaasti sekoittaen. Lopun maidon voi lisätä vauhdikkaammin. Sekoita sokeri, kaneli ja suola taikinaan. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
  2. Kuori ja kuutioi omenat. Laita voi ja sokeri paistinpannulle ja kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri sulaa ja muuttuu kinuskin väriseksi. Varo sokerin palamista! Lisää omenat ja jatka paistamista keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Jäähdytä.
  3. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  4. Kaada taikina korkeareunaiselle uunipellille, jonka olet vuorannut leivinpaperilla. Kypsennä pannaria uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes se on kypsää ja saanut pintaansa kauniin ruskean värin. Anna jäähtyä.
  5. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi. Mausta halutessasi ripauksella tomusokeria.
  6. Levitä kerma jäähtyneelle pannarille ja kerman päälle kinuskiomenat. Kääri rullaksi kuten kääretorttu.

Ohje MeNaiset tai täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti