Kaipasin vaihtelua aamiaiseeni, joka näyttää joka päivä suunnilleen samalta. Löysin Inkiväärihillo-blogista ihanan näköisen jogurttimunakkaan, jota täytyi heti kokeilla.
Jogurttimunakas tehdään uunissa ja siihen tulee munien ja jogurtin lisäksi maitorahkaa, perunajauhoa, vaniljaa, vähän sokeria ja marjoja. Sekä jogurttia että maitorahkaa voi käyttää, mutta vain jogurttikin käy (katso Hayley's cuisine -blogista ohje). Vaniljaksi sopii vaniljasokeri, vanilja-aromi tai vaniljajauhe, mutta jos käyttää vaniljajauhetta niin sitä laitetaan vain noin 1/4 tl. Marjat voi valita oman makunsa mukaan ja eri marjoja voi yhdistellä. Omassa jogurttimunakkaassani käytin mustikoita. Mustikat sopivat siihen hyvin, koska ne eivät ole niin makeita ja tasapainottavat siten makeahkoa paistosta. Jos paistoksesta haluaa makeampaa, kannattaa laittaa vähän tomusokeria jäähtyneen paistoksen pinnalle.
Jogurttimunakas sopii vaikka sunnuntain aamiaiselle. Se on suht terveellistä ja tuo ihanaa vaihtelua tavalliselle aamiaiselle.
Marjaisa jogurttimunakas
4
munaa
125 g maitorahkaa
125 g kreikkalaista jogurttia tai luonnonjogurttia
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria tai -aromia, tai 1/4 tl vaniljajauhetta
1 rkl perunajauhoja
2 dl mustikoita tai muita marjoja (laitoin mustikoita ja vadelmia)
öljyä vuoan voiteluun
125 g maitorahkaa
125 g kreikkalaista jogurttia tai luonnonjogurttia
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria tai -aromia, tai 1/4 tl vaniljajauhetta
1 rkl perunajauhoja
2 dl mustikoita tai muita marjoja (laitoin mustikoita ja vadelmia)
öljyä vuoan voiteluun
- Sekoita vatkaten kananmunien joukkoon maitorahka, jogurtti, sokeri, vanilja-aromi ja perunajauhot.
- Kaada seos öljyttyyn uunivuokaan, ja kaada päälle tasaisesti myös marjat.
- Paista 175-asteisessa uunissa, kunnes paistos on hyytynyt, noin 30 minuuttia.
- Tarjoile haalean lämpimänä tai viilennettynä. Sihtaa halutessasi viilennetyn jugurttipaistoksen päälle hieman tomusokeria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti