tiistai 28. lokakuuta 2014

Feta-pinaatti-lehtikaalipiirakka

feta-pinaatti-lehtikaalipiirakka
Kesällä käytin lehtikaalia ensimmäistä kertaa. Lehtikaalista ja sen terveysvaikutteista on puhuttu todella paljon. Kesällä tein lehtikaalista piirakkaa, jossa lehtikaali yhdistettiin voimakkaan juuston kanssa. Nyt löysin toisen ihanan lehtikaalipiirakan ohjeen. Tällä kertaa makuina yhdistyivät feta, pinaatti ja lehtikaali. Lehtikaalissa on paljon C-vitamiinia sekä rautaa ja kalsiumia, ja pinaatti sisältää muun muassa rautaa, antioksidantteja ja K-vitamiinia.
Käytin Arlan reseptiä, mutta vaihdoin gluteenittoman piirakkapohjan tavalliseen. Piirakkapohjan reseptin otin Jauhot suussa -blogista. Esipaistoin pohjaa noin 10 minuttia ennen täytteen laittamista, jotta pohja ei jäisi raa'aksi.
Piirakka oli herkullista ja sen kanssa sopii vaikka raikas salaatti. Piirakan maku oli aika mieto, mutta makuyhdistelmä toimi todella hyvin. Piirakan mieto maku johtuu siitä, että raaka-aineet eivät ole kovin voimakkaan makuisia. Täytteeseen saa siis laittaa paljon fetaa, pinaattia ja lehtikaalia.  
feta-pinaatti-lehtikaalipiirakka

Feta-pinaatti-lehtikaalipiirakka
Pohja
200g vehnäjauhoja (n. 3 dl)
1 tl suolaa
100g kylmää suolatonta voita 
1 kananmuna
2 tl kylmää vettä
(Huom. jos käytät muuta kuin suolatonta voita, vähennä suolan määrää)
Täyte
2 1⁄2 dl baby-pinaattia
1- 2 lehtikaalia (lehteä)
100 g fetaa
1 dl juustoraastetta (esim. mozzarella)
3 kananmunaa
2 dl maitoa
suolaa
mustapippuria

Pohja: Sekoita jauhot ja suola. Nypi joukkoon kylmä voi. Lisää muna ja kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikinapallo kelmuun ja anna sen jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 min. Kauli taikina jauhotetulla työtasolla ohueksi levyksi, joka on halkaisijaltaan muutamia senttejä vuokaa suurempi. Jauhota myös kaulin. Nosta taikina voideltuun vuokaan kaulimen avulla. Painele taikina vuoan pohjaan ja reunoille. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia 180-asteisessa uunissa.

Täyte: Irrota lehtikaalista paksu ruoti ja revi lehdet pienemmiksi paloiksi. Ryöppää lehtikaali nopeasti kiehuvassa vedessä, jäähdytä juoksevan kylmän veden alla ja purista kuivaksi. Vatkaa munat ja maito sekaisin. Lisää seokseen pinaatinlehdet, lehtikaali, murusteltu feta ja juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä täyte pohjan päälle ja paista 180 asteessa n. 30 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja piiraassa on kaunis paistunut väri. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti