torstai 23. lokakuuta 2014

Tuorepuuro- helppo ja herkullinen aamupala

tuorepuuro

Melko uusi villitys on tuorepuuro. Monissa blogeissa on reseptejä tuorepuuron valmistukseen, mutta tuorepuuron voi myös koota oman makunsa mukaan. Kokeilin tuorepuuroa ensimmäistä kertaa kesän lopulla, ja ensimmäisen tuorepuuro reseptin löysin Terveen hyvää -blogista. Googlettamalla löytyi monia lisää.

Ensin innostuin tuorepuurosta ideana. En itse pidä sen kummemmin tavallisen keitetyn kaurapuuron mausta, joten yhtä terveellinen vaihtoehto aamupuurolle kuulosti todella hyvältä. Blogeissa hehkutettiin myös, että se pitää kylläisenä pitkään. Kokeilin ensimmäiseksi mustikkatuorepuuroa (resepti alla) ja yllätyin positiivisesti sen mausta. Se oli todella herkullista! Ja vieläpä terveellistä. Kypsä banaani antaa makeutta ja koostumusta, sekä kaliumia, kuitua ja C- ja B6-vitamiinia. (Lisää banaanin terveysvaikutteista löytyy täältä.) Mustikoista saa antioksidantteja, kuitua ja vitamiineja. Kaurahiutaleet sisältävät kuitua, joka auttaa pysymään kylläisenä pitempään.

Tuorepuuro on helppo aamupala, koska se valmistetaan jo edellisenä iltana. Aamulla jää sitten aikaa muuhun, kun aamupuuroa ei tarvitse alkaa keitellä. Tuorepuuro sopii myös terveelliseksi välipalaksi. Kokeilkaa ihmeessä!

Mustikkatuorepuuro (1 annos)

1/2 dl mustikoita 
1/2 banaani 
1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl maustamatonta jogurttia
3/4 dl maitoa
(1/4 tl vaniljajauhetta) 
  1. Soseuta mustikat esim. haarukalla tilsimällä tai kuumentamalla pienessä kattilassa liedellä tai mikrossa puolen minuutin ajan. 
  2. Leikkaa puolikas banaani ensin pitkittäin neljän osaan ja viipaloi sitten ohuesti. 
  3. Sekoita kaikki aineet keskenään pienessä kulhossa ja laita jääkaappiin yöksi tekeytymään. 
  4. Seuraavana aamuna nauti haluamasi lisukkeiden kera, esimerkiksi lopulla banaanilla, mustikoilla ja auringonkukansiemenillä koristeltuna
tuorepuuro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti