Melko uusi villitys on
tuorepuuro. Monissa blogeissa on reseptejä tuorepuuron valmistukseen, mutta
tuorepuuron voi myös koota oman makunsa mukaan.
Kokeilin tuorepuuroa ensimmäistä
kertaa kesän lopulla, ja ensimmäisen tuorepuuro reseptin löysin Terveen hyvää -blogista. Googlettamalla löytyi monia
lisää.
Ensin innostuin
tuorepuurosta ideana. En itse pidä sen kummemmin tavallisen keitetyn
kaurapuuron mausta, joten yhtä terveellinen vaihtoehto aamupuurolle kuulosti
todella hyvältä. Blogeissa hehkutettiin myös, että se pitää kylläisenä pitkään.
Kokeilin ensimmäiseksi mustikkatuorepuuroa (resepti alla) ja yllätyin positiivisesti sen
mausta. Se oli todella herkullista! Ja vieläpä terveellistä. Kypsä banaani
antaa makeutta ja koostumusta, sekä kaliumia, kuitua ja C- ja B6-vitamiinia. (Lisää
banaanin terveysvaikutteista löytyy täältä.) Mustikoista
saa antioksidantteja, kuitua ja vitamiineja. Kaurahiutaleet sisältävät kuitua, joka
auttaa pysymään kylläisenä pitempään.
Tuorepuuro on helppo
aamupala, koska se valmistetaan jo edellisenä iltana. Aamulla jää sitten aikaa
muuhun, kun aamupuuroa ei tarvitse alkaa keitellä. Tuorepuuro sopii myös
terveelliseksi välipalaksi. Kokeilkaa ihmeessä!
Mustikkatuorepuuro (1 annos)
1/2 dl mustikoita
1/2 banaani 1 dl kaurahiutaleita
3/4 dl maustamatonta jogurttia
3/4 dl maitoa
(1/4 tl vaniljajauhetta)
- Soseuta mustikat esim. haarukalla tilsimällä tai kuumentamalla pienessä kattilassa liedellä tai mikrossa puolen minuutin ajan.
- Leikkaa puolikas banaani ensin pitkittäin neljän osaan ja viipaloi sitten ohuesti.
- Sekoita kaikki aineet keskenään pienessä kulhossa ja laita jääkaappiin yöksi tekeytymään.
- Seuraavana aamuna nauti haluamasi lisukkeiden kera, esimerkiksi lopulla banaanilla, mustikoilla ja auringonkukansiemenillä koristeltuna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti