tiistai 21. lokakuuta 2014

Lakritsi-suklaaneliöt

Lakritsi ja suklaa. Outo, mutta kiehtovan kuuloinen yhdistelmä. Löysin Yummy baker -blogista ohjeen mokkapalatyyppiseen leivonnaiseen, jossa nämä kaksi makua kohtaavat. Tätä oli pakko päästä kokeilemaan, mutta en tiennyt mitä lopputulokselta odottaa. 

Resepti on helppo, koska pohjan aineksia ei tarvitse vatkata eikä sekoittaa monessa eri kulhossa. Reseptissä on kuitenkin kaksi vähän erikoisempaa ainesta, nimittäin vanilja-aromi ja lakritsijauhe. Lakritsijauheen ostin Punnitse & Säästä -liikkeestä, mutta vanilja-aromi pitäisi löytyä tavallisen (isomman) ruokakaupan leivontahyllystä. Itse vaihdoin kuitenkin vanilja-aromin vaniljajauheeseen, koska minulla oli sitä kaapissa. Vaniljajauheesta saa ihanan aidon vaniljan maun leivonnaiseen. Sitä saa ainakin Punnitse & Säästä -liikkeestä, mutta luultavasti myös tavallisesta ruokakaupasta. 


lakritsi-suklaaneliöt


Lakritsi-suklaaneliöt

Kakku:
4 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1,75 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
1,5 dl öljyä
2 kananmunaa
1 tl vanilja-aromia tai 1/4 tl vaniljajauhetta
2 dl kuumaa vahvaa kahvia
Kuorrute:
75 g voita
0,75 dl kahvia
4,5 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl lakritsijauhetta
ripaus suolaa

Valmista suklaakakku sekoittamalla kuivat aineet kulhossa. Lisää jauhoseokseen maito, öljy ja munat. Sekoita lopuksi joukkoon vanilja ja kahvi. Taikina saa jäädä melko löysäksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 175 °C:ssa noin 25 min. Jäähdytä hyvin.
Valmista kuorrute mittaamalla ainekset kattilaan. Lämmitä kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Kuorruta suklaakakku ja anna jähmettyä kylmässä. Leikkaa neliöiksi.



lakritsi-suklaaneliöt



Lakritsi-suklaaneliöt onnistuivat loistavasti. Pohja oli mehevä ja suklainen, ja kuorrutteessa maistuivat ihanasti kahvi ja lakritsijauhe. Lakritsin maku oli aika mieto, mutta se antoi leivonnaiselle ainutlaatuisen maun.

1 kommentti: