Lakritsi ja suklaa. Outo, mutta kiehtovan
kuuloinen yhdistelmä. Löysin Yummy baker -blogista ohjeen mokkapalatyyppiseen
leivonnaiseen, jossa nämä kaksi makua kohtaavat. Tätä oli pakko päästä
kokeilemaan, mutta en tiennyt mitä lopputulokselta odottaa.
Resepti on helppo, koska pohjan aineksia ei tarvitse vatkata eikä sekoittaa monessa eri kulhossa. Reseptissä on kuitenkin kaksi vähän erikoisempaa ainesta, nimittäin vanilja-aromi ja lakritsijauhe. Lakritsijauheen ostin Punnitse & Säästä -liikkeestä, mutta vanilja-aromi pitäisi löytyä tavallisen (isomman) ruokakaupan leivontahyllystä. Itse vaihdoin kuitenkin vanilja-aromin vaniljajauheeseen, koska minulla oli sitä kaapissa. Vaniljajauheesta saa ihanan aidon vaniljan maun leivonnaiseen. Sitä saa ainakin Punnitse & Säästä -liikkeestä, mutta luultavasti myös tavallisesta ruokakaupasta.
Lakritsi-suklaaneliöt
Kakku:
4 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1,75 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
1,5 dl öljyä
2 kananmunaa
1 tl vanilja-aromia tai 1/4 tl vaniljajauhetta
2 dl kuumaa vahvaa kahvia
4 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1,75 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
1,5 dl öljyä
2 kananmunaa
1 tl vanilja-aromia tai 1/4 tl vaniljajauhetta
2 dl kuumaa vahvaa kahvia
Kuorrute:
75 g voita
0,75 dl kahvia
4,5 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl lakritsijauhetta
ripaus suolaa
75 g voita
0,75 dl kahvia
4,5 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 rkl lakritsijauhetta
ripaus suolaa
Valmista suklaakakku sekoittamalla kuivat
aineet kulhossa. Lisää jauhoseokseen maito, öljy ja munat. Sekoita lopuksi
joukkoon vanilja ja kahvi. Taikina saa jäädä melko löysäksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 175 °C:ssa noin 25 min. Jäähdytä hyvin.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista 175 °C:ssa noin 25 min. Jäähdytä hyvin.
Valmista kuorrute mittaamalla ainekset
kattilaan. Lämmitä kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Kuorruta suklaakakku ja anna
jähmettyä kylmässä. Leikkaa neliöiksi.
Lakritsi-suklaaneliöt onnistuivat
loistavasti. Pohja oli mehevä ja suklainen, ja kuorrutteessa maistuivat
ihanasti kahvi ja lakritsijauhe. Lakritsin maku oli aika mieto, mutta se antoi leivonnaiselle
ainutlaatuisen maun.
Yes, tätä haluan maistaa!
VastaaPoista