torstai 31. maaliskuuta 2016

Kung Po -kanaa

Kana kung po

Kiinalainen ruoka on jo pitkään ollut lempiruokaani. Löysin herkullisen näköisen ohjeen ja päätin kokeilla Kung Po -kanaa. Ruoka ei ole vaikea tehdä, mutta kanapalat pitää marinoida ennen ruoan valmistamista. Helpotin omaa työtäni ostamalla valmiita kanapaloja/suikaleita, jotka marinoin kuitenkin itse. En löytänyt kaupasta vesikastanjoita ja bambunversoja, jotka alkuperäisen ohjeen mukaan olisivat kuuluneet ruokaan. Monta raaka-ainetta jäi siis uupumaan, mutta se ei kuitenkaan haitannut. Kanan, paprikan, sipulin ja maapähkinän yhdistelmä oli todella herkullinen enkä jäänyt kaipaamaan mitään muuta.


Kung Po
400 g broileria (marinoimatonta)
1 punainen paprika tai ½ punainen ja ½ vihreä paprika
1 sipuli
4 rkl öljyä
Kastike
½-1 tl chilitahnaa
1 tl riisiviinietikkaa
2 rkl hoisin-kastiketta
1 tl sokeria
Marinadi
1 rkl soijaa
1 tl (seesami)öljyä
½ rkl riisiviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi, murskattuna
1 rkl maizenaa
Lisäksi
1 dl paahdettuja maapähkinöitä tai cashewpähkinöitä
riisiä

  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita kananpalaset marinoitumaan marinadiin vähintään 30 minuutiksi jääkaappiin (niin että maissijauhot sekoittuvat tasaisesti kanojen päälle).
  2. Paahda pähkinät kuivalla pannulla kunnes ne saavat vähän väriä. Leikkaa kana haluamallasi tavalla ja paista pannulla öljyssä (2 rkl) pari minuuttia ja siirrä sitten syrjään.
  3. Lisää pannuun 2 rkl öljyä lisää ja kuullota kasvikset (wokki)pannulla. Lisää tämän jälkeen kastike ja lisää paistetut kananpalat viime minuutilla. Lisää pähkinät ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa hoisin-kastiketta, sokeria tai vaikkapa chiliä.
  4. Tarjoile basmati- tai jasmiiniriisin kanssa!
 Ohje täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti