Tämän vuoden syntymäpäiväkakkuni oli nutella-juustokakku. Tein kakun noin 24 cm irtopohjavuokaan ja päätin tehdä ohjeen 1,5 kertaisena sillä alkuperäinen ohje oli tehty 20-22 cm vuokaan. Pohjan tein kuitenkin ohjeen mukaan, lisäsin vain vähän keksejä ja voita. Pohja oli aika rasvainen ja vaikka se ei luultavasti kuulu olla ihan tavallisen juustokakun keksipohjan kaltainen, se ei mielestäni kaivannut niin paljon voita. Muutin sen takia vähän voin ja keksien suhdetta, mutta en vaihda sitä ohjeessa. Kaikki saavat näin itse päättää voin ja keksien määrän.
Kakku on todella herkullinen. Se on melko tuhti ja makea, joten pienikin pala riittää hyvin. Sanoisin kakun riittävän ainakin kymmenelle hengelle, ehkä useammallekin. Kakku sopii erinomaisesti kahvin kanssa nautittavaksi.
Kakku on todella herkullinen. Se on melko tuhti ja makea, joten pienikin pala riittää hyvin. Sanoisin kakun riittävän ainakin kymmenelle hengelle, ehkä useammallekin. Kakku sopii erinomaisesti kahvin kanssa nautittavaksi.
Nutella-juustokakku
Pohja
175 g Dominokeksejä
n. 80 g voita
Täyte
130 g valkosuklaata
400 g tuorejuustoa (Philadelphia)
2 munaa
150 g ranskankermaa (rasvaa 15-18%)
100 g nutellaa
- Ota ranskankerma, tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä.
-
Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 20–22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään jähmettymään.
- Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Sekoita tuorejuusto pehmeäksi, lisää joukkoon munat yksi kerrallaan. Kääntele joukkoon lopuksi valkosuklaa ja ranskankerma.
- Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.
- Paista juustokakkua uunissa n. 40–50 minuutin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä reunoilta mutta on keskeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku hetkeksi jotta kosteus poistuu, laita luukku takaisin kiinni ja sammuta uunista virta. Anna kakun hyytyä jälkilämmöllä vielä n. tunnin ajan.
- Jäähdytä kakku täysin vielä huoneenlämmössä ennen kuin siirrät sen jääkaappiin. Kakku on parasta seuraavana päivänä.
Hieno marmorointi, mä en ikinä saa sitä onnistumaan!:)
VastaaPoistaKiitos! Onnistuin ihan hyvin ;)
Poista