Blogistani ehkä huomaa, että kokeilen melko usein erilaisia ja uusia ruokaohjeita. Välillä ruoasta tulee todella hyvää, välillä taas ei. Tällä kertaa löysin täydellisen ohjeen, jossa yhdistyy monia eri makuja ja raaka-aineita. Löysin ohjeen jo vähän aikaa sitten, mutta sitä ei ole tehnyt mieli kokeilla kuin vasta nyt.
Ruoka on helppo valmistaa eikä se vie kovin paljon aikaa. Bataattia pahdetaan uunissa noin 20 minuuttia ja sillä välin ehtii hyvin tehdä kaiken muun, eli paistaa ja maustaa jauheliha, irrottaa siemenet granaattiomenasta ja hienontaa yrtit. Kun bataatit ovat pehmeitä, ne otetaan uunista ja yhdistetään jauhelihan ja yrttien kanssa. Sitten ruoka on periaatteessa valmista ja sen voi jakaa lautasille. Ruoan päälle ripotellaan fetaa ja granaattiomenan siemeniä.
Jauhelihassa itsessään on todella paljon eri makuja, mutta kun siihen yhdistää vielä bataattia, fetaa ja granaattiomenaa niin yhdistelmästä tulee jotakin todella herkullista. Käytin naudan jauhelihaa, koska karitsa ei oikein sovi opiskelijabudjettiin. Luulen kuitenkin, että karitsa sopisi tähän ruokaan erittäin hyvin.
Mausteista jauhelihaa ja paahdettua bataattia
600 g bataattia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa
200 g karitsan jauhelihaa tai
rasvaista naudan jauhelihaa
mustapippuria
1 tl kanelia
1 ½ tl juustokuminaa
½ tl chilihiutaleita
1 ½ rkl tummaa balsamietikkaa
1 dl tiiviisti paineltua
lehtipersiljaa
1 dl tiiviisti paineltua vahvaa
minttua
1 pkt fetaa
1 granaattiomena
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Pese bataatit juuresharjalla, paloittele sentin paksuisiksi paloiksi ja pane leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Kaada bataattien joukkoon puolet öljystä ja hunajasta. Mausta reippaasti suolalla ja sekoita. Paahda uunissa noin 20 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä, ja ne ovat saaneet reippaasti väriä.
- Kaada loput öljystä kuumalle pannulle. Ruskista jauhelihaa seitsemän minuuttia, kunnes se on syvän ruskeaa ja rapeaa. Mausta puolivälissä paistamista suolalla ja pippurilla. Mausta lopuksi kanelilla, juustokuminalla, chilillä ja hunajalla. Sekoita joukkoon 1 rkl balsamietikkaa.
- Jauhelihan paistuessa hienonna yrtit, murusta feta ja erottele granaattiomenan siemenet kuoresta leikkaamalla hedelmä neljään osaan ja koputtelemalla kuoria niin, että siemenet irtoavat.
- Sekoita bataatti jauhelihan joukkoon. Lämmitä, mikäli jauheliha on päässyt jäähtymään. Sekoita joukkoon yrtit ja loput balsamietikasta, jaa lautasille. Viimeistele fetamuruilla ja granaattiomenan siemenillä.
Ohje täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti