Opiskeluni ovat loppusuoralla ja viimeisenä tehtävänämme oli suunnitella ja valmistaa kolmen ruokalajin päivällinen viidelle vieraalle. Teema oli vapaavalintainen ja tehtävänä oli näyttää mitä olemme oppineet näiden viiden vuoden aikana. Ryhmäni valitsi teemaksi sesonki- ja kasvisruoka, ja halusimme käyttää vain suomalaisia raaka-aineita. Meillä oli siis käytettävänä vain juureksia, kaalilajeja, papuja ja herneitä (varastoituna), pakastettuja marjoja, yrttejä ja sieniä. Käytimme ulkomaisia raaka-aineita vain jos suomalaisia ei kaupasta löytynyt tai jos vastaavia kotimaisia olisi voinut säilöä talven yli.
Menu
Alkujuoma
Poreileva karpalo-tyrnijuoma
Alkupala
Puna- ja raitajuuricarpaccio
lehtikaalipestolla, lehtikaalisipseillä ja vuohenjuustotahnalla.
Tarjoiltuna rapeiden kauraleipien kera.
Pääruoka
Savoijinkaalikääryleet juures-, tattarinjyvä- ja härkäpaputäytteellä,
gratinoitua peruna-palsternakkasosetta,
paistettuja porkkanoita,
kastiketta
ja puolukoita.
Jälkiruoka
Karpalojäätelö ja
lämmin kinuskikastike.
Tarjoiltuna ruiskeksikulhosta.
Osan ohjeista tulen julkaisemaan blogissani lähiaikoina, joten kannattaa tarkkailla blogiani säännöllisin väliajoin.
Alkujuoma Poreileva karpalo-tyrnijuoma |
Alkupala Puna- ja raitajuuricarpaccio lehtikaalipestolla, lehtikaalisipseillä ja vuohenjuustotahnalla. Tarjoiltuna rapeiden kauraleipien kera. |
Pääruoka Savoijinkaalikääryleet juures-, tattarinjyvä- ja härkäpaputäytteellä, gratinoitua peruna-palsternakkasosetta, paistettuja porkkanoita, kastiketta ja puolukoita. |
Jälkiruoka Karpalojäätelö ja lämmin kinuskikastike, ruiskeksikulho. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti