perjantai 12. helmikuuta 2016

Sesonki- ja kasvisruokamenu

Opiskeluni ovat loppusuoralla ja viimeisenä tehtävänämme oli suunnitella ja valmistaa kolmen ruokalajin päivällinen viidelle vieraalle. Teema oli vapaavalintainen ja tehtävänä oli näyttää mitä olemme oppineet näiden viiden vuoden aikana. Ryhmäni valitsi teemaksi sesonki- ja kasvisruoka, ja halusimme käyttää vain suomalaisia raaka-aineita. Meillä oli siis käytettävänä vain juureksia, kaalilajeja, papuja ja herneitä (varastoituna), pakastettuja marjoja, yrttejä ja sieniä. Käytimme ulkomaisia raaka-aineita vain jos suomalaisia ei kaupasta löytynyt tai jos vastaavia kotimaisia olisi voinut säilöä talven yli.  

Menu

Alkujuoma
Poreileva karpalo-tyrnijuoma 

Alkupala
Puna- ja raitajuuricarpaccio 
lehtikaalipestolla, lehtikaalisipseillä ja vuohenjuustotahnalla. 
Tarjoiltuna rapeiden kauraleipien kera.

Pääruoka
Savoijinkaalikääryleet juures-, tattarinjyvä- ja härkäpaputäytteellä, 
gratinoitua peruna-palsternakkasosetta,  
paistettuja porkkanoita,
kastiketta 
ja puolukoita.

Jälkiruoka
Karpalojäätelö ja
lämmin kinuskikastike.
Tarjoiltuna ruiskeksikulhosta.

Osan ohjeista tulen julkaisemaan blogissani lähiaikoina, joten kannattaa tarkkailla blogiani säännöllisin väliajoin. 

Alkujuoma
Poreileva karpalo-tyrnijuoma

Alkupala
Puna- ja raitajuuricarpaccio 
lehtikaalipestolla, lehtikaalisipseillä ja vuohenjuustotahnalla. 
Tarjoiltuna rapeiden kauraleipien kera.
Pääruoka
Savoijinkaalikääryleet juures-, tattarinjyvä- ja härkäpaputäytteellä, 
gratinoitua peruna-palsternakkasosetta,  
paistettuja porkkanoita,
kastiketta ja puolukoita.
Jälkiruoka
Karpalojäätelö ja lämmin kinuskikastike,

ruiskeksikulho.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti