Ylioppilasjuhlia vietettiin pari viikkoa sitten, meidänkin perheessä. Päätettin tehdä kaikki tarjoilut itse, vaikka olemme ennen ostaneet tarjoilut muualta. Tarjoilut suunniteltiin yhdessä koko perheen voimin.
Suolainen tarjoilu koostui kalavoileipäkakusta, pekoni-perunasalaatista, pesto-mozzarellapalloista, kirsikkatomaateista ja mummoni tekemistä karjalanpiirakoista ja munavoista. Makea tarjoilu taas koostui valkosuklaa-mangokakusta, päärynä-kinuskikakusta ja mummoni leipomasta pullasta ja lusikkaleivistä. Vieraidemme erityisruokavaliotkin huomioitiin, joten tämän lisäksi tehtiin vielä ranskalaista suklaakakkua (resepti löytyy aiemmasta postauksesta) ja jauhotonta lehtikaali-kinkkupiirasta (katso resepti täältä).
Kuten kuvista näkee niin tarjoilupöytä oli täynnä herkkuja. Minun oli jo aiemmin tarkoitus kirjoittaa postaus, johon laitan kaikki reseptit, mutta se on unohtunut ja kiireiden takia jäänyt kirjoittamatta. Tässä siis osa resepteistä, lisää tulee lähiaikoina.
Kalavoileipäkakku
(12-15 henk.)
Pohja
1 pkt (noin 700 g) ruispaahtoleipää
2–2½ dl sitruunavettä kostutukseen
1 pkt (noin 700 g) ruispaahtoleipää
2–2½ dl sitruunavettä kostutukseen
Täyte
1
250 g lämminsavulohta
300 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
tuoretta tilliä
valkopippuria, suolaa
250 g lämminsavulohta
300 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
tuoretta tilliä
valkopippuria, suolaa
Täyte
2
3 kananmunaa (keitettynä)
150 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g raejuustoa
tuoretta tilliä
valkopippuria, suolaa
3 kananmunaa (keitettynä)
150 g ranskankermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g raejuustoa
tuoretta tilliä
valkopippuria, suolaa
Kuorrute
200 g ranskankermaa
2 dl vispikermaa
200 g ranskankermaa
2 dl vispikermaa
Koristeeksi
graavilohta
tummia viinirypäleitä
kurkkua
herneenversoja
tuoretta tilliä
graavilohta
tummia viinirypäleitä
kurkkua
herneenversoja
tuoretta tilliä
- Vuoraa vuoka (noin 2,5 litraa) sisäpuolelta tuorekelmulla, jotta valmiin voileipäkakun saa kumottua vuoasta pois.
- Valmista täytteet. Sekoita ensimmäisen täytteen ainekset.
- Keitä kananmunat ja viipaloi ne. Sekoita ranskankerma, tuorejuusto, raejuusto, tilli, valkopippuri ja suola keskenään.
- Leikkaa leipien reunat pois. Leikkaa leivistä sopivia paloja kerrokseksi vuoan pohjalle.
- Kostuta leivät pullasudilla ja levitä päälle noin puolet kalatäytteestä. Levitä uusi leipäkerros, kostuta ja levitä päälle kananmunat ja toinen täyte.
- Levitä seuraava leipäkerros, kostuta ja levitä loppu kalatäyte.
- Levitä vielä yksi leipäkerros, kostuta leivät ja suojaa kakku kelmulla tai foliolla. Pane kakun päälle kevyt paino ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
- Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoiluastialle. Mittaa kulhoon ranskankerma ja vispikerma. Vatkaa seos vaahdoksi. Levitä ranskakermaseos kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla. Voit myös pursottaa kuorrutetta kakun reunaan.
Resepti täältä.
Pekoni-perunasalaatti
1-2 punasipulia
kourallinen persiljaa
2 pkt pekonia
Kastike
1 dl valkoviinietikkaa
2 tl dijonsinappia
2 tl kokojyväsinappia
3 rkl hunajaa
ripaus suolaa ja valkopippuria
2,5-3 dl oliiviöljyä
- Pese perunat ja keitä ne. Anna jäähtyä yön yli jääkaapissa. Seuraavana päivänä pilko perunat haluamasi kokoisiksi paloiksi. Pilko salaattia varten myös punasipuli ja silppua persilja.
- Paista pannulla pekoniviipaleet rapeiksi ja nosta talouspaperin päälle valumaan ja jäähtymään.
- Tee kastike: laita korkeaan astiaan valkoviinietikka, dijonsinappi, kokojyväsinappi, hunaja ja suola ja valkopippuri. Surauta sauvasekoittimen kastikelevyllä tasaiseksi. Ala kaatamaan kastikkeeseen oliiviöljyä ohuena nauhana koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen, kunnes kastike on sopivan paksua.
- Yhdistä perunat ja punasipuli ja kaada kastike niiden joukkoon ja sekoita hyvin. Murustele pekoniviipaleet salaattiin ja lisää persiljat. Sekoita ne kevyesti salaattiin. Anna tekeytyä jääkaapussa yön yli.
Pesto-mozzarellapallot
minimozzarellapalloja
vihreää pestoa
miniluumutomaatteja
vihreää pestoa
miniluumutomaatteja
- Sekoita minimozzarellapallojen joukkoon pestokastike.
- Tarjoile miniluumutomaattien kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti