torstai 25. kesäkuuta 2015

Kesäinen pyttipannu

Kesällä on hauska kokeilla uusia reseptejä ja tehdä ruokaa kesän raaka-aineista. On myös aikaa kokeilla erilaisia ruokia ja löytää uusia hyviä reseptejä. Olen laittanut muistiin reseptejä, joita haluan päästä kokeilemaan, ja listaltani löytyy monia kokeilemisen arvoisia reseptejä. Tuntuu ihanalta päästä kokeilemaan niitä. Viime viikko, tai ainakin viikonloppu, oli lihapainotteinen ja siksi halusin tehdä kevyempää ja kasvispainotteisempaa ruokaa tällä viikolla. 

Kesäinen pyttipannu


Olen tällä viikolla tehnyt pari kesäistä ruokaa; toissapäivänä lohi-kikhernesalaattia ja tänään kesäistä pyttipannua. Molemmat olivat todella hyviä ja kevyitä. Lohi-kikhernesalaatin ohjeen laitan blogiini myöhemmin. 

Kesäiseen pyttipannuun tulee perunaa, makkaraa tai nakkeja, sipulia ja kevätsipulia, paprikaa ja kesäkurpitsaa. Pyttipannuun pitää etukäteen keittää perunat tai käyttää edellispäivältä jääneet perunat. Muuten pyttipannu ei kestä kauan tehdä koska ainekset vain kuutioidaan ja paistetaan. Pyttipannuun voi laittaa melkein mitä tahansa kasviksia ja makkaran/nakit voi vaihtaa muuhun.


Kesäinen pyttipannu
1 pkt makkaraa tai nakkeja
1 tkl isoja valkoisia papuja
500 g keitettyjä uusia perunoita
1 kesäkurpitsa
1 keltainen paprika
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 kevätsipulin vartta hienonnettuna
1 rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
Kastike
150 g creme fraichea
tulista sinappia
  1. Viipaloi makkara vinoviipaleiksi. Huuhdo ja valuta pavut lävikössä. Kuutioi keitetyt ja jäähtyneet perunat kuorineen. Kuutioi myös kesäkurpitsa ja paprika. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Ruskista makkaraviipaleet pannulla rasvassa. Lisää sipulit ja valkosipulit pannulle kuullottumaan. Lisää pannulle pavut sekä peruna-, kesäkurpitsa- ja paprikakuutiot. Sekoita joukkoon lopuksi kevätsipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Sekoita sinappi ja ranskankerma keskenään. Tarjoa pyttipannu sinappikastikkeen kanssa.

Alkuperäinen ohje täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti