lauantai 3. helmikuuta 2018

Tortillat välimerellisellä täytteellä

Tortilloilla tulee herkuteltua vähän väliä, yleensä viikonloppuisin. Olen joskus kokeillut tehdä tortillaleipiä itse, mutta yleensä ostan ne kaupasta valmiina. Täytän tortillat melkein aina samalla jauhelihatäytteellä, mutta tällä kertaa halusin kokeilla jotain vähän erilaista. 

Välimerelliset tortillat täytetään kanalla, avokadolla, kalamata oliiveilla, fetalla, marinoidulla punasipulilla ja ranskankermakastikkeella. Valmistelut pitää aloittaa hyvissä ajoin, koska punasipulit ja kanat pitää valmistella etukäteen. Käyttämässäni reseptissä punasipulin annetaan tekeytyä etikkaliemessä vähintään neljä tuntia, mutta olen yleensä antanut sen seistä vuorokauden verran. En nimittäin pidä raa'an punasipulin terävästä mausta. Myös kanaa pitää valmistella marinoimalla sitä tunnin verran ennen paistamista. 




Välimerelliset tortillat
4 kanan/broilerin rintafileetä
0,5 dl oliiviöljyä
2 tl sambal oelek -kastiketta
2 tl juustokuminaa
2 tl savustettua paprikajauhetta
Täytteeksi:
salaatinlehtiä
avokadoa
kalamata oliiveja
marinoitua punasipulia (ohje alla)
fetaa
Kastike:
1 prk ranskankermaa
kourallinen tuoretta basilikaa, silputtuna
1 valkosipulinkynsi, murskattuna
hunajaa maun mukaan
suola
mustapippuri
  1. Leikkaa rintafileet suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään ja lisää kanapalat marinadiin. Anna kanapalojen maustua tunnin verran jääkaapissa.
  2. Valmistele muut täytteet. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. 
  3. Paista kanapalat kypsiksi. 
  4. Täytä avokadot kanalla, salaatilla, avokadolla, fetalla, punasipulilla, oliiveilla ja kastikkeella.  

Marinoitu punasipuli
2 punasipulia
0,8 dl (puna)viinietikkaa
1,5 rkl sokeria
½ tl suolaa
1 dl öljyä
  1. Leikkaa punasipulit ohuiksi viipaleiksi. Liuota suola ja sokeri viinietikkaan, lisää öljy.
  2. Kaada liemi punasipuleiden päälle ja anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Ohjeet täältä ja täältä.

1 kommentti:

  1. Meillä oli vieraita eilen ja tämä olisi sopinut täydellisesti tarjottavaksi 😀

    VastaaPoista