Kiinalainen ruoka on herkullista. Jostain syystä olen kuitenkin kuvitellut, että ruokaa olisi vaikea valmistaa tai että siinä käytettävät raaka-aineet ovat niin eksoottisia, ettei niitä löydy omasta kaapista. No, asia voi tietenkin olla näin, muttei aina.
Olettamukseni siitä, että kiinalainen ruoka on aikaa vievää on ehkäpä tullut tekemästäni seesamikanasta. Se on melko työläs valmistettava, mutta lopputulos on niin herkullinen, että aina silloin tällöin haluaa käyttää aikaa ja vaivaa ruoan eteen. (Laitan tänne jossain vaiheessa ohjeen kiinalaiseen seesamikanaan.)
Olettamukseni siitä, että kiinalainen ruoka on aikaa vievää on ehkäpä tullut tekemästäni seesamikanasta. Se on melko työläs valmistettava, mutta lopputulos on niin herkullinen, että aina silloin tällöin haluaa käyttää aikaa ja vaivaa ruoan eteen. (Laitan tänne jossain vaiheessa ohjeen kiinalaiseen seesamikanaan.)
Viime viikolla tein todella paljon helpomman ja vähemmän työlään kiinalaisen ruoan. En omista wokkipannua, mutta tämä ruoka valmistui hyvin myös ilman sitä. Ruoka koostuu periaatteessa kolmesta raaka-aineesta: broilerista, vihreästä paprikasta ja bambunversoista. Niiden sekaan sekoitetaan hapanimeläkastike. Mitään outoja tai erikoisia aineksia ei ruokaan tule, lukuun ottamatta bambunversoja ja paahdettua seesamiöljyä. Ruoka valmistuu hyvin myös ilman seesamiöljyä, vaikka siitä tuleekin aasialainen vivahde ruokaan. Mikäli ei halua ostaa koko pullollista öljyä yhden ruokalusikallisen takia, voi hyvin myös käyttää tavallista ruokaöljyä. Maku ei luullakseni kärsi niin paljon siitä. Bambunversoja oli vähän vaikea löytää kaupasta, koska en tiennyt mistä hyllystä niitä pitäisi etsiä. K-citymarketissa ne löytyi aasialaisen ruoan hyllystä.
Hapanimeläkanaa
500 g broilerin paistileikkeitä
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 rkl maissitärkkelystä
2 vihreää paprikaa
5 kevätsipulia
2 prk (á 225g) säilöyytjä bambunverso viipaleita
1 dl öljyä paistamiseen
Hapanimeläkastike
4 rkl sokeria
4 rkl punaviinietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 rkl ketsuppia
1 rkl maissitärkkelystä
1 rkl paahdettua seesamiöljyä
½ tl suolaa
- Pilko broilerin paistileikkeet sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Sekoita kananmuna, maissitärkkelys, suola ja murskattu valkosipulinkynsi hyvin keskenään. Lisää pilkottu broileri kananmunaseokseen. Sekoita hyvin.
- Valuta bambunversot hyvin lävikössä.
- Leikkaa paprikat samankokoisiksi suupaloiksi kuin broileri. Viipaloi kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi.
- Sekoita kaikki hapanimeläkastikkeen ainekset hyvin keskenään.
- Kuumenna öljy wokissa tai paistinpannussa kuumaksi. Nosta broileri pala kerrallaan wokkiin ja paista broilerin palat erissä kypsiksi. Nosta paistetut broilerit talouspaperin päälle valumaan.
- Kaada ylimääräinen öljy pois wokista, jätä wokkiin noin 1 rkl öljyä. Kuumenna wokki ja lisää paprikat, bambunversot sekä paistetut broilerit wokkiin. Paista muutaman minuutin ajan.
- Lisää viipaloidut kevätsipulit ja hapanimeläkastike pannuun. Anna kastikkeen kiehahtaa ja nosta pannu pois levyltä.
- Tarjoile keitetyn riisin kera.
Ohje täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti