keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Omena-hasselpähkinäskonssit

Vuoden alussa olin ulkomaanmatkalla. Yhtenä aamuna söin aamiaista eräässä kivassa kahvilassa ja tilasin siellä skonssin. Kahvilan skonssit olivat erittäin hyviä ja kotiin palattuani innostuin itse leipomaan niitä. Monenlaisia ohjeita löytyy ja luulen, että pitää kokeilla eri ohjeita löytääkseen oman lempparinsa. 

Kokeilin Maku-lehden ohjetta. Tein sekä tavallisia että omenaskonsseja. Etenkin hasselpähkinärouheen ja omenapalojen lisääminen taikinaan osoittautui onnistuneeksi. 



Omena-hasselpähkinäskonssit 
3 ½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaurahiutaleita
1 1/4 tl leivinjauhetta
100 g voita
3/4 dl kevytmaitoa
1 muna
1/4 tl suolaa
1 omena (kuutioituna)
½ dl hasselpähkinöitä (rouhittuna)
½ dl fariinisokeria
Voiteluun 
1 muna
  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe kulhossa. Lisää voi ja hiero seos muruiksi. Lisää loput ainekset. Puristele taikina tasaiseksi.
  2. Jaa taikina kahdeksaan osaan, muotoile palat pellille leivinpaprin päällä ja voitele munalla. 
  3. Paista skonsseja 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat hieman ruskettuneita.
  4. Tarjoa heti voin ja marmeladin tai hillon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti