sunnuntai 27. syyskuuta 2015

Kaalilaatikko

Syksy on kaalien aikaa ja yksi parhaista kaaliruoista on kaalilaatikko. Kaalilaatikkoa voi tehdä monella eri tapaa. Tässä ohjeessa on ruokakermaa, joka tuo kaalilaatikkoon täyteläisyyttä ja tietenkin kermaisuutta. 

kaalilaatikkokermainen kaalilaatikko

Kaalilaatikko
n. 1 kg kaalia
1,5 dl puuroriisiä
n. 3 dl vettä
1 iso keltasipuli
1 rkl juoksevaa margariinia
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
1 rkl jauhelihamaustetta
rouhittua mustapippuria
3 rkl tummaa siirappia
1 prk (250 ml) ruokakermaa
  1. Hienonna kaali. Laita kaali ja vesi kattilaan ja mittaa puuroriisi joukkoon. Keitä seosta kunnes kaali on ruvennut pehmenemään, n. 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä. 
  2. Kuori ja silppua sipuli. Paista jauheliha ja sipuli margariinissa paistinpannulla ja mausta suolalla, pippurilla sekä jauhelihamausteella. 
  3. Yhdistä jauheliha kaalin joukkoon, kun vesi on melkein haihtunut. Lisää joukkoon ruokakerma ja siirappi. 
  4. Laita kaali-jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa 30 - 45 min uunista riippuen. Tarjoa kaailaatikko puolukkasurvoksen kera.

Ohje Mustikkasuu-blogista.

2 kommenttia:

  1. Nami! Kaalilaatikko on lempiruokiani. Töissä piti juuri vastata kyselyyn mitä ruokaa haluaisi saada listoille. Vastasin kaalilaatikkoa :)

    VastaaPoista
  2. Nami! Kaalilaatikko on lempiruokiani. Töissä piti juuri vastata kyselyyn mitä ruokaa haluaisi saada listoille. Vastasin kaalilaatikkoa :)

    VastaaPoista