tiistai 24. helmikuuta 2015

Cheddarmakaronilaatikko

Arkiruokaa voi välillä olla hankala suunnitella ja ideat voivat nopeasti päästä loppumaan. Voi olla vaikeaa suunnitella ruokaa monelle päivälle ja silloin voi joutua tyytymään usein tehtyihin (ja tylsiin) ruokiin. Tutuista ja turvallisista ruoista voi kuitenkin pienillä muunnoksilla loihtia aivan uudenlaisia ruokia. 

Jos kaipaa vaihtelua arkiruokaan, niin tässä tulee oiva esimerkki siitä, miten vanha kunnon makaronilaatikko muuntuu uudenlaiseksi ja modernimmaksi. Lisäämällä cheddarjuustoa, chiliä ja kidneypapuja, makaronilaatikosta saa aivan erilaisen ruoan. Laatikko on yhtä helppo valmistaa kuin makaronilaatikko, mutta maku on aivan erilainen. 
Cheddarmakaronilaatikko

Cheddarmakaronilaatikko


Cheddarmakaronilaatikko
400g makaronia
400g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
1 tlk kidneypapuja
1 mieto punainen chili
3 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
200g cheddarsulatejuustoa
1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta makaronit.
2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Ruskista jauheliha ja sipulit pannulla. Mausta seos suolalla. Huuhtele ja valuta pavut. Puhdista chilistä siemenet ja hienonna chilipalko. Sekoita pavut ja chili jauhelihan joukkoon.
3. Sulata voi kattilassa ja sekoita vehnäjauhot rasvan joukkoon. Lisää maito vähän kerrallaan ja sekoita hyvin vispilällä. Kuumenna maitokastike samalla sekoittaen. Lisää lopuksi sulatejuusto maitokastikkeen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
4. Sekoita makaront ja jauhelihaseos uuninkestävään vuokaan ja kaada päälle maitokastike. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetken aikaa ennen tarjoamista.

Alkuperäinen ohje täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti