maanantai 5. tammikuuta 2015

Luumujuustokakku

Joulu tuli ja meni, mutta yksi kakku jäi jäljelle. Leivoin tämän luumujuustokakun jo ennen joulua, mutta postaus jäi kirjoittamatta. Luumujuustokakku sopii hyvin joulupöytään ja miksei muutenkin. Jos piparkakkuja, glögiä ja luumumarmeladia jäi joulusta jäljelle, niistä voi leipoa herkullisen juustokakun vaikka loppiaisen kunniaksi. 

luumujuustokakku

Luumujuustokakku


Pohja:
Pipareita
50g voita

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
200g luumumarmeladia
2 tl vaniliinisokeria
4 liivatelehteä
½dl glögiä

Koristelu:
Maitosuklaata

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vuoraa irtopohjavuoka (18cm) leivinpaperilla. Murenna piparit murskaksi ja sulata voi. Sekoita voisula ja piparimurska ja painele seos tiiviisti irtopohjavuokaan.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto, luumumarmeladi ja vaniljasokeri. Kuumenna glögi kuumaksi (älä anna glögin kiehua!). Purista likoamassa olleet liivatteet kuivemmiksi ja sulata ne glögin joukkoon. Kaada neste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada tasaiseksi seokseksi sekoitettu täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita kakku hyytymään n. 4 tunniksi jääkaappiin.
Kakun hyydyttyä, koristele kakku haluamallasi tavalla. 

P.S. Huomioikaa vuoan koko. Mikäli käytätte isompaa irtopohjavuokaa, kannattaa ainesten määrää lisätä. En itse huomioinut sitä, jonka takia kakustani tuli melko matala. 

Alkuperäinen resepti täältä
luumujuustokakku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti