Joulu tuli ja meni, mutta yksi kakku jäi jäljelle. Leivoin tämän luumujuustokakun jo ennen joulua, mutta postaus jäi kirjoittamatta. Luumujuustokakku sopii hyvin joulupöytään ja miksei muutenkin. Jos piparkakkuja, glögiä ja luumumarmeladia jäi joulusta jäljelle, niistä voi leipoa herkullisen juustokakun vaikka loppiaisen kunniaksi.
Luumujuustokakku
Pohja:
Pipareita
50g voita
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
200g luumumarmeladia
2 tl vaniliinisokeria
4 liivatelehteä
½dl glögiä
Koristelu:
Maitosuklaata
Pipareita
50g voita
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
200g luumumarmeladia
2 tl vaniliinisokeria
4 liivatelehteä
½dl glögiä
Koristelu:
Maitosuklaata
Laita
liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vuoraa irtopohjavuoka (18cm)
leivinpaperilla. Murenna piparit murskaksi ja sulata voi. Sekoita
voisula ja piparimurska ja painele seos tiiviisti
irtopohjavuokaan.
Vatkaa
vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto,
luumumarmeladi ja vaniljasokeri. Kuumenna glögi kuumaksi (älä anna
glögin kiehua!). Purista likoamassa olleet liivatteet kuivemmiksi ja
sulata ne glögin joukkoon. Kaada neste ohuena nauhana täytteen
joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada tasaiseksi seokseksi sekoitettu
täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita
kakku hyytymään n. 4 tunniksi jääkaappiin.
Kakun
hyydyttyä, koristele kakku haluamallasi tavalla.
P.S. Huomioikaa vuoan koko. Mikäli käytätte isompaa irtopohjavuokaa, kannattaa ainesten määrää lisätä. En itse huomioinut sitä, jonka takia kakustani tuli melko matala.
Alkuperäinen resepti täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti