lauantai 10. tammikuuta 2015

Banaani-pekaanimuffinssit

banaani-pekaanimuffinssit

Selailtuani taas eri leivontablogeja, löysin tämän ohjeen. Minulla oli kotona pekaanipähkinöitä ja kypsiä banaaneja, joten päätin leipoa näitä muffinsseja. Banaanin, pekaanipähkinän ja suklaan yhdistelmä kuulosti vastustamattomalta. 

Banaanista saa mehevyyttä ja makeutta muffinsseihin (ja muihinkin leivonnaisiin), ja mitä kypsempi banaani, sitä enemmän makeutta se antaa. Rakennetta muffinsseihin tulee pekaanipähkinöistä, mutta ne antavat myös lisämakua, ja valkosuklaasta tulee makeutta. Muffinsseista tuli todella hyviä, ei niinkään kauniita, mutta maku oli kohdillaan. 


Banaani-pekaanimuffinssit suklaalla

225 g vehnäjauhoa (noin 3,5 dl)
1,5 tl leivinjauhetta
2 kypsää banaania
1 dl maitoa
120 g voita tai leivontamargariinia
115 g sokeria (noin 1,3 dl)
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
40 g pekaanipähkinöitä (0,6 dl)
50 g tummaa suklaata
50 g valkosuklaata

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Survo banaanit haarukalla soseeksi ja lisää voi-sokerimassaan maidon kanssa. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi massaan. Rouhi pähkinät ja suklaa ja lisää ne lopuksi varovasti sekoittaen joukkoon.  Paista uunin keskiosassa 200 asteessa, n. 20 min. Anna jäähtyä. Sihtaa päälle tomusokeria ennen tarjoilua.

(Alkuperäinen ohje täältä.)

banaani-pekaanimuffinssit


1 kommentti: