tiistai 3. lokakuuta 2017

Aura-kanakastike

Positiivinen yllätys, tätä Aura-kanakastike oli. Mennessäni kauppaan olin päättänyt tehdä iltaruoaksi ihan tavallista kanakastiketta, johon olisin sekoittanut edelliseltä aterialta jäänyttä aurajuustoa. Puhelimelle säästämistäni resepteistä otin esille kanakastikkeen ohjeen, jotta muistaisin ostaa kaikki siihen tarvittavat ainekset. Huomasin kuitenkin, ettei tämä ollutkaan tavallisen kanakastikkeen resepti vaan vähän eksoottisemman version. Ostoskoriin päätyi ohjeen myötä mangososetta, limeä ja korianteria. Nämä maut yhdistettynä kanan ja aurajuuston kanssa kuulosti ehkä vähän hämmentävältä, mutta halusin kokeilla mitä siitä tulee sillä olen aiemmin tehnyt todella hyvää bahamalaista broileripataa (joka oli oikeastaan kastike eikä pata). Siinäkin käytettiin mangososetta, jonka lisäksi hedelmäisyyttä saatiin hedelmämehulla. Nämä makeutta antavat ainekset yhdistyivät kastikkeessa suolaisen soijakastikkeen kanssa. 

Aura-kanakastike valmistetaan ruskistamalla ensin kanapalat ja lisäämällä sitten kerma, mangosose, limen kuori ja mehu, kanaliemikuutio (antaa tarvittavan suolan) ja lopuksi vielä aurajuusto. Kastike tarjoillaan riisin ja korianterin kera. Söin ensimmäisen annoksen keitetyllä kukkakaaliriisillä tavallisen riisin sijasta (halusin käyttää pois puolikkaan kukkakaalin jääkaapista), mikä sopi mielestäni hyvin kastikkeen kanssa syötäväksi. 

Helppo arkiruoka joka yllättää eri makujen harmoonisella kombinaatiolla.



Aura-kanakastike
400-500g maustamattomia broilerin rintafileitä tai broilerin fileesuikaleita
1 rkl öljyä
1 tl chilimaustetta
2 prk (á 150g) Piltti mangososetta
2 dl ruokakermaa
1 kanaliemikuutio
1 limetti
½-1 pkt aurajuustoa
1 ruukku korianteria
  1. (Paloittele rintafileet.) Kuumenna öljy paistinpannulla ja herättele chiliä muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle broileripalat ja ruskista.
  2. Lisää mangosose, ruokakerma ja murennettu liemikuutio.
  3. Raasta joukkoon pestyn, kokonaisen limetin kuori. Lisää puolikkaan limetin mehu.
  4. Lisää aurajuusto murennettuna.
  5. Viimeistele hienonnetulla korianterilla. Tarjoa kastike keitetyn riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti