Hyvää itsenäisyyspäivää!
Mikä jouluinen leivonnainen olisikaan parempi juhlistamaan itsenäistä Suomea kuin perinteinen joulutorttu!? En ole vielä innostunut tekemään takinaa itse, koska ostettu taikina on mielestäni niin helppo ja nopea vaihtoehto. Täytän joulutortut yleensä luumuhillolla ja teen niistä joko perinteisiä tähtiä tai kukkia. Tänä vuonna täytin yhden kuitenkin viikunahillolla, vain kokeillakseni jotakin uutta, ja se osoittautui varsin onnistuneeksi täytteeksi. En kuitenkaan suostuisi tekemään kaikkia ei-perinteisellä täytteellä. Pakko saada ainakin yksi luumuhillolla. (Tässä tapahtui kuitenkin sellainen moka, että söin sen ainoan viikunalla täytetyn joulutortun ennen kuvan ottamista. Kuvan tähdet ovat luumuhillolla täytettyjä.)
Joulutorttujen valmistukseen ei varmaankaan tarvitse ohjetta (jos käyttää valmistaikinaa), mutta uusia muotoja voi kokeilla vaikka näiden ohjeiden tai tämän avulla.
Joulutortut paistetaan 225 asteeessa noin 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti