maanantai 19. lokakuuta 2015

Suklaa-appelsiinimoussekakku

Eilen tuli kuluneeksi vuosi blogini perustamisesta. Olen huomannut tahtini hiljalleen hidastuneen niin, että julkaisen tekstejä harvemmin kuin alussa. Aion kuitenkin jatkossa koettaa julkaista reseptejä useammin, koska teen kuitenkin uusia ja (ainakin minun mielestäni) kiinnostavia ruokia koko ajan. 

suklaa appelsiinimoussekakku

Synttäreiden kunniaksi julkaisen ohjeen ihanan suklaa-appelsiinimoussekakun valmistukseen. Jos rehellisiä ollaan, en leiponut tätä kakkua synttäreiden kunniaksi, vaan tein tämän jo kesän lopulla. Siitä syystä pystyin koristelemaan sen tuoreilla mansikoilla. 

Kakkuun tulee keksipohja, suklaatäyte ja appelsiinirahkatäyte. Valmistus tehdään kahdessa osassa, koska ensimmäisen täytteen tulee hyytyä jääkaapissa noin puolen tunnin ajan ennen toisen täytteen lisäämistä. Muuten täytteet sekoittuisivat keskenään. Kun kakkuun on lisätty molemmat täytteet, se jätetään jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. 

suklaa appelsiinimoussekakku

suklaa appelsiinimoussekakku
Suklaa-appelsiinimoussekakku 

Pohja
50 g voita
n. 175 g keksimurua, esim. kaurakeksi
Suklaatäyte
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
1 prk (200 g) maustettu rahka appelsiini
3/4 dl sokeria
2 rkl likööriä (esim. manteli-, Grand Marnier tai Cointreua)
Appelsiinirahkatäyte
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 prk (á 200g) maustettu rahka appelsiini
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua
  1. Pohja: Lisää sulatettu voi keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Taputtele seos sen päälle.
  2. Suklaatäyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sulata paloiteltu suklaa. Yhdistä rahka ja sokeri. Sekoita joukkoon suklaasula. Sulata valutetut liivatteet kiehuvan kuumaan likööriin. Lisää liivateseos rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Kaada tasaisesti vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa n. ½ h.
  3. Appelsiinirahkatäyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Yhdistä rahka ja sokeri.
  4. Tarkista onko suklaatäyte hyytynyt sen verran, että appelsiinirahkatäytteen voi laittaa sen päälle. Jos se tuntuu olevan vielä liian pehmeä, nosta vuoka vielä hetkeksi aikaa jääkaappiin tai pakastimeen (varo kuitenkin jäätymistä).
  5. Sulata valutetut liivatelehdet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos rahkaan ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle. Tasoita pinta. Peitä. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3 - 4 tuntia. Irrota hyytynyt kakku vuoasta veitsen avulla. Siirrä vadille.
Ohje Valion sivuilta.
Täyte 1: Suklaatäyte
Täyte 2: Appelsiinirahkatäyte

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti