Seuraava kokeiluni oli salviapasta. Löysin ohjeen Valion sivuilta ja kiinnostuin siitä, koska halusin kokeilla uusia makuja. Tässä ruoassa salvia edustaa kyseistä uutta makua, mutta myös uutta raaka-ainetta. En muistaakseni ole ennen syönyt enkä käyttänyt salviaa.
Salvia on yrtti, joka muistuttaa maultaan ja tuoksultaan vähän minttua. Salvia on voimakkaan makuinen ja sitä käytetään mm. liha-, maksa- ja kanaruokien maustamiseen. Salvialla on verensokeria alentava vaikutus ja se edistää ruoansulatusta.
Salviapasta oli todella hyvää ja salvian maku tuli juuri sopivasti esille. Pasta valmistui todella nopasti ja siksi se sopii vaikka kiireiseen arkeen.
Salviapasta
320 g
pinaattipastaa (myös tavallinen käy)
100 g
Oivariini oliiviöljy ja hieno merisuola levitettä tai muuta rasvaa
1 ruukku
salviaa
1
punasipuli
2
valkosipulin kynttä
1 rasia
kirsikkatomaatteja
mustapippuria
1 dl
Mustaleima raastetta
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Pastan kiehuessa sulata Oivariini paistinpannulla.
- Lisää salvian lehdet, viipaloitu punasipuli ja hienonnettu valkosipuli, kuullota hetki. Lisää puolitetut kirsikkatomaatit.
- Valuta pasta. Sekoita pannulla kastikkeen joukkoon.
- Rouhaise lopuksi pinnalle mustapippuria ja ripottele juustoraastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti