Porkkana on mitä luultavimmin yleisin (ja ehkäpä ainoa) leivonnaisiin yhdistettävä juures. Juurekset antavat mehukkuutta leivonnaisiin ja sopivat sen takia erinomaisesti käytettäväksi leivonnassa. Monet eivät varmaan uskoisi, että yksi leivonnaisiin sopiva juures on punajuuri. Punajuuri ja suklaa sopivat hyvin yhteen ja niitä on yhdistetty tässä punajuuri-suklaakakussa. Mikäli punajuuri kakussa epäilyttää, kannattaa kuitenkin kokeilla tehdä tätä kakkua. Kakun maku yllättää positiivisesti ja punajuuri ei maistu lähes ollenkaan. Punajuuren määrää voi vähentää jos määrä kuulostaa liian paljolta. Suomalaisia juureksia kannattaa hyödyntää kaikin mahdollisin tavoin ja tämä on oiva tapa laajentaa niiden käyttöaluetta.
Käytin kakun kuorrutuksessa sulatejuuston sijaan tuorejuustoa, ja käytin ceyloninkanelia tavallisen kanelin sijaan. Ceyloninkaneli on yleensä sama kuin luomukaneli, ja se sisältää muun muassa paljon antioksidantteja mutta vain hyvin vähän kumariinia. Tavallinen kaneli sisältää paljon enemmän kumariinia, joka on maksalle haitallinen aine.
Punajuuri-suklaakakku
2
kananmunaa
1,5 dl
sokeria
1 rkl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl
vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
n. 3 dl
punajuuriraastetta
100g taloussuklaata
1 dl rypsiöljyä
1
dl omenahilloa
Kuorrutus:
25
g voita tai margariinia
50g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
1
tl vaniliinisokeria
Koristeluun:
suklaa-
ja pähkinärouhetta
Kuumenna
uuni 175-asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä
kuiva-aineet keskenään ja sekoita munavaahtoon. Kuori ja raasta
punajuuri. Sulata suklaa. Kääntele punajuuriraaste, suklaa, öljy
ja omenahillo varovasti taikinaan. Kaada taikina voideltuun
kakkuvuokaan ja paista noin 40 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita
kuorrutusta varten pehmeä voi, sulatejuusto ja sokerit keskenään.
Levitä kakun päälle. Koristele rouhitulla suklaalla ja
pähkinöillä.
Kakku maistuu parhaalta kun sen antaa olla jääkaapissa seuraavaan päivään.
Jännää! Seuraavaks sitten punasipulikaurapaistos!:P
VastaaPoistaHaha, hyvä idea ;)
Poista