Pidän Snickersistä, koska suklaan, kinuskin/toffeen ja suolaisen maapähkinän liitto on erinomainen. Snickersiin kuuluvia aineksia on yhdistelty muun muassa raakasuklaassa, erilaisissa kakuissa, piirakoissa ja kuppikakuissa. Eilen päätin tehdä snickers kuppikakkuja ja samalla pääsin kokeilemaan joululahjaksi saamaani pursotinpussia.
Ihanan suklaisissa kuppikakuissa maistui sekä maapähkinä että kinuski/toffee, mutta minun makuuni nämä olivat kuitenkin vähän liian makeita. Mikäli tykkää Snickersistä ja makeista herkuista, suosittelen kuitenkin kokeilemaan näitä.
Snickers cupcakes (10-12 kpl)
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
160 g voita
1 rkl vanilja-aromia tai 1-2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 pientä Snickersiä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
160 g voita
1 rkl vanilja-aromia tai 1-2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
3 pientä Snickersiä
2 rkl - 1/2 dl maitoa
3 rkl toffee/kinuskikastiketta
3 rkl toffee/kinuskikastiketta
- Mittaa sokerit leivontakulhoon ja sulata voi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.
- Kaada sulanut voi sokerien päälle ja vatkaa tasaiseksi. Lisää kananmunat yksitellen, hyvin sekoittaen ja lorauta sen jälkeen mukaan pari ruokalusikallista maitoa ja vanilja-aromi tai -sokeri.
- Sekoita kuivat aineet takininaan ja lisää viimeisenä hyvin pilkotut Snickersit ja toffeekastike. Jos taikina on liian paksua, lisää loraus maitoa. Jaa muffinssivuokiin niin, että noin 2/3 vuoasta täyttyy.
- Paista 175-asteisessa uunissa noin 16-18 min kunnes kuppikakut ovat kypsiä. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Maapähkinävoikuorrutus
115 g huoneenlämpöistä voita
115 g maapähkinävoita
1 rkl vanilja-aromia tai 1 tl vaniljasokeria
noin 2 dl tomusokeria
1-2 rkl maitoa
koristeluun Snickersiä ja toffeekastiketta
koristeluun Snickersiä ja toffeekastiketta
- Vatkaa voi ja maapähkinävoi tasaiseksi seokseksi ja lisää vanilja-aromi tai -sokeri.
- Lisää seokseen tomusokeria vähän kerrallaan kunnes koostumus on sopivan paksu pursotettavaksi.
- Vatkaa mukaan pari ruokalusikallista maitoa ja lisää tarvittaessa vielä ripaus tomusokeria. Pursota kuppikakkujen päälle ja koristele.
Ohje täältä.
Kuinka pursotin toimi, kysyy Hugo
VastaaPoistaHyvin toimi :)
Poista